Від редакції:

Від редакції:

Шановні друзі і колеги!

Починаючи з 2014 всі ми, різними засобами і у різні способи досліджували новітні конфлікти і зокрема, поточний етап російсько-української війни, зокрема, конфлікт на Донбасі. Ми розробили відповідну методологію, набори методик, засоби і інструменти, сформували дослідницькі мережі для вивчення кризових соціальних явищ і процесів, спрямованих на визначення рушіїв насильницької поведінки, радикалізму і агресії. Багато сил ми доклали до вивчення нелюдського експерименту з ворожого соціального конструювання під назвами «ДНР» та «ЛНР», що його було реалізовано на тимчасово окупованих територіях за-для відпрацювання інструментів пропаганди, мобілізації і ескалації війни.!

Наші дослідники також вивчали досвід інших конфліктів та кризових зон, зокрема, в Сирії, Афганістані, Іраку, Ірані, Ємені, Лівії, Індонезії тощо.

Тепер, коли війна набула іншого, набагато більш інтенсивного вигляду, прийшов час підбити деякі підсумки наших дослідів і оприлюднити раніше не опубліковані матеріали. Бо вони дають змогу зрозуміти деталі того, як було сформовано необхідні передумови повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022, як «гібридні» війни перетворюються на «звичайні». Саме про це йдеться в цьому номері нашого журналу.

З повагою,

Редакційна колегія Social Transformation Sentinel